Λογοθεραπεία

1452591256

Είναι...

Η επιστήμη της λογοθεραπείας ασχολείται με την πρόληψη, διάγνωση και  αντιμετώπιση προβλημάτων επικοινωνίας σε βρέφη, παιδιά και ενήλικες. Για την έγκαιρη εντόπιση  προβλημάτων επικοινωνίας  ο λογοθεραπευτής χρειάζεται την συνεργασία των γονιών, των εκπαιδευτικών, των ιατρών ή των άλλων θεραπευτών που ασχολούνται με το άτομο. Έχει στην διάθεσή του τις κατάλληλες λογοθεραπευτικές διαγνωστικές δοκιμασίες ώστε να προτείνει την κατάλληλη θεραπευτική παρέμβαση.  Η λογοθεραπευτική παρέμβαση πρέπει να βασίζεται σε επιστημονικά δεδομένα και να ακολουθεί τεχνικές και μεθόδους υψηλής αποδεικτικής αξίας. Η θεραπευτική ομάδα του «Κύκλου» ακολουθεί προγράμματα διαρκούς εκπαίδευσης για την χρήση έγκυρων διαγνωστικών εργαλείων και την εφαρμογή αξιόπιστων θεραπευτικών μέσων. Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζεται επαγγελματική και δεοντολογική αρτιότητα με υψηλά σταθμά για όσους την αναζητούν.

Προσφέρει…

Ο Λογοθεραπευτής,  λογοπεδικός,  λογοπαθολόγος (όροι ταυτόσημοι) είναι ο επιστήμονας που φέρει την ευθύνη της πρόληψης, αξιολόγησης, θεραπείας και επιστημονικής μελέτης της ανθρώπινης επικοινωνίας και των διαταραχών που συνδέονται με αυτή. Μέσα σε αυτό το γενικό πλαίσιο, η ανθρώπινη επικοινωνία περικλείει όλες τις λειτουργίες που έχουν σχέση με την κατανόηση και την έκφραση του προφορικού και γραπτού λόγου, καθώς επίσης και με όλες τις μορφές μη λεκτικής επικοινωνίας.

Οι διαταραχές που εμπίπτουν στο πεδίο δράσης του Λογοθεραπευτή, είναι αυτές που έχουν σχέση με την ομιλία και τον λόγο, δύο από τις πλέον πολύπλοκες λειτουργίες του εγκεφάλου. Επιπρόσθετα ο λογοθεραπευτής αντιμετωπίζει διαταραχές κατάποσης και διαχείρισης τροφής, διαταραχές φώνησης και αναπνοής. Στις αρμοδιότητες του λογοθεραπευτή ανήκουν επίσης μαθησιακά προβλήματα, ακουστικές και οπτικές διαταραχές και αποκλίσεις σε γνωστικό και συμπεριφορικό επίπεδο. Συνεπώς ο λογοθεραπευτής διαθέτει ένα ευρύ επιστημονικό πεδίο καθώς η επιστήμη του άπτεται πολλών άλλων συναφών ειδικοτήτων.

Φροντίζει…

Εμείς στο εργαστήριο ΚΥΚΛΟΣ θεωρούμε ότι η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη γι’αυτό και σας προτείνουμε να επικοινωνείτε μαζί μας έγκαιρα για προβληματισμούς που έχετε σχετικά με τα θέματα που αναφέρθηκαν προηγουμένως. Είμαστε πάντα στην διάθεση σας να απαντήσουμε τηλεφωνικά ή μέσω email στα ερωτήματά σας και ακόμη να προγραμματίσουμε μια πρώτη τηλεφωνική συνάντηση εντελώς δωρεάν. Οι συνεδρίες λογοθεραπείας γίνονται συνήθως ατομικές ή και ομαδικές όταν υπάρχει συγκεκριμένη ανάγκη. Προσφέρουμε και διαδικτυακές συνεδρίες για να εξυπηρετήσουμε οικογένειες που μένουν μακριά ή για κάποιο λόγο δεν μπορούν να μετακινηθούν.  Σας υπενθυμίζουμε ότι το εργαστήριο ΚΥΚΛΟΣ λειτουργεί καθημερινά 9.00 – 21.00 και οι συναντήσεις γίνονται κατόπιν συνεννόησης.

Αναξιμάνδρου 57
ΤΚ: 50122
Χαριλάου, Θεσσαλονίκη
+30 2310 320 619