Webinar: "Η κλινική αξιολόγηση της κατάποσης: Η λογοθεραπευτική διαγνωστική προσέγγιση"

1501758549

Προσφορά: Με τη δήλωση συμμετοχής και στα 3 σεμινάρια (Παθοφυσιολογία της κατάποσηςΒιντεοακτινοσκόπηση κατάποσηςΚλινική αξιολόγηση της κατάποσης) λαμβάνετε έκπτωση 20 ευρώ, που σημαίνει 70 ευρώ συνολικό κόστος και για τα τρία webinars.

Η κλινική αξιολόγηση της κατάποσης παρέχει ένα ‘οδηγό’ διάγνωσης και θεραπείας των διαταραχών κατάποσης. Το webinar πραγματεύεται τις βασικές μεθοδολογίες που ακολουθεί ένας λογοθεραπευτής προκειμένου να τεκμηριώσει την παρουσία και το είδος της διαταραχής στη λήψη και κατάποση τροφής, να σχεδιάσει το καταλληλότερο πρόγραμμα παρέμβασης και να αποφανθεί για την ανάγκη πρόσθετης εργαστηριακής εξέτασης και τον τρόπο θρέψης του κάθε ασθενή σε συνεργασία με τα υπόλοιπα μέλη της διεπιστημονικής ομάδας δυσφαγίας.

 

Επίπεδο σεμιναρίου:
Βασικό
Εισηγητής:
Ελεάννα Βιρβιδάκη, Λογοπαθολόγος MSc
Σύντομο βιογραφικό Εισηγητή:

H Ελεάννα Βιρβιδάκη γεννήθηκε το 1976 και μεγάλωσε στην Αθήνα. Το 1994 ξεκίνησε τον κύκλο των σπουδών της στην Βοστώνη των Ηνωμένων Πολιτειών με προπτυχιακές σπουδές με ιατρική κατεύθυνση και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στην Παθολογία Λόγου και Ομιλίας από το Boston University (MSc). Το 2001 ολοκλήρωσε την εξειδίκευσή της με την απόκτηση του διπλώματος της κλινικής επάρκειας (Certificate of Clinical Competence) στην Παθολογία Λόγου και Ομιλίας από την Αμερικάνικη Ένωση Λογοπαθολόγων και Ακοολόγων (ΑSHA), της οποίας παραμένει ενεργό μέλος έως και σήμερα. Στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και πριν την επιστροφή της στην Ελλάδα, εργάσθηκε ως υπεύθυνη λογοπαθολόγος σε μονάδα αποκατάστασης επίκτητων νευρογενών διαταραχών επικοινωνίας και κατάποσης στο νοσοκομείο αποκατάστασης Healthsouth Rehabilition Center. To 2003 επέστρεψε στην Αθήνα όπου συνεργάστηκε επί σειρά ετών με το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών και την Μονάδα Αγγειακών Εγκεφαλικών Επεισοδίων του Νοσοκομείου Αλεξάνδρα. Έχει συμμετάσχει με πολυάριθμες ανακοινώσεις ως εισηγήτρια και συντονίστρια σε διαλέξεις και στρογγυλές τράπεζες σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια, σε θέματα αξιολόγησης και αποκατάστασης νευρογενών διαταραχών επικοινωνίας και σίτισης-κατάποσης (δυσφαγίας). Από τα τέλη του 2009, λειτουργεί το ιδιωτικό της γραφείο στα Ιωάννινα. Μεταξύ του 2009-2014 επιτέλεσε το διδακτικό της έργο στη σχολή λογοθεραπείας των Τ.Ε.Ι. Ηπείρου ως έμμισθη συνεργάτης και τελευταία, ως πανεπιστημιακή υπότροφος. Ανέλαβε την μετάφραση και επιμέλεια τριών βιβλίων με αντικείμενο τις «διαγνωστικές προσεγγίσεις στη λογοπαθολογία», «τη κατανόηση των διαταραχών φώνησης» και «τη κλινική διαχείριση των διαταραχών σίτισης-κατάποσης σε παιδιά και ενήλικες». Είναι υποψήφια διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Ιωαννίνων με αντικείμενο τη δυσφαγία στα αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια υπό την επίβλεψη του Καθηγητή Παθολογίας κ. Χ. Μηλιώνη.

 

Συμμετοχή: 30 ευρώ μεμονωμένο / 70 ευρώ προσφορά 3 webinars

Ημερομηνία: Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017 - ώρα 20:30 έως 22:00 (Ώρα Ελλάδος)
Δηλώσεις συμμετοχής: http://kyklostherapy.gr/webinars.php
Πληροφορίες:paris[at]kyklostherapy[dot]gr ή 2310320619 - 6973824171

Με τη συμμετοχή σας θα λάβετε νόμιμο αποδεικτικό πληρωμής και βεβαίωση παρακολούθησης.

Υπάρχει δυνατότητα για παρακολούθηση μαγνητοσκόπησης του σεμιναρίου σε περίπτωση που οι ημερομηνίες δεν σας επιτρέπουν τη ζωντανή παρακολούθηση.

Αναξιμάνδρου 57
ΤΚ: 50122
Χαριλάου, Θεσσαλονίκη
+30 2310 320 619