Webinar: «Συγκριτική παρουσίαση τριών μεθόδων πρώιμης θεραπευτικής υποστήριξης για παιδιά που τραυλίζουν»

1472418017

Αναλαμβάνω την υποστήριξη ατόμων που τραυλίζουν και των οικογενειών τους τα
τελευταία 14 έτη σε επίπεδο ατομικής, υπό-ομαδικής και ομαδικής συνεργασίας σε όλο το ηλικιακό φάσμα. Διατηρώ έντονο το ενδιαφέρον μου για την ομάδα των παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας που πυροδοτούν στην πορεία της ανάπτυξης τους τάση για δυσρυθμική ομιλία.
Ο ρόλος του Λογοθεραπευτή ειδικά σε αυτές τις ηλικίες ενδέχεται να είναι ακόμη και καθοριστικός για την επικοινωνιακή και κοινωνική εξέλιξη των παιδιών, την εκπαίδευση, ανακούφιση και ποιοτική συμβολή των γονέων καθώς και την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών. Επομένως θεωρώ σημαντικό να διαθέτουν όλοι οι συνάδελφοι μία συγκριτική, γενική εικόνα τριών εκ των δημοφιλέστερων μεθόδων παρέμβασης κατά την προσχολική και πρώιμη σχολική ηλικία. Οι μέθοδοι με τις οποίες θα καταπιαστούμε είναι οι ακόλουθες:
i. Lidcombe program
ii. Palin PCI
iii. MiniKIDS
Στην παρουσίαση μου θα επιχειρήσω να παρουσιάσω περιληπτικά τις θεωρητικές καταβολές, την δομή, τα βασικά χαρακτηριστικά κάθε πρωτοκόλλου εφαρμογής (και τα προαπαιτούμενα τους) καθώς και την ερευνητική υποστήριξη πίσω από κάθε προσέγγιση.
Επίσης θα παραθέσω εν συντομία ενδεικτικές περιπτώσεις περιστατικών όπου επιλέξαμε μία εκ των τριών μεθόδων ως αρχική στρατηγική υποστήριξης τους. Πριν την ολοκλήρωση του webinar θα δοθεί η δυνατότητα στους συμμετέχοντες να καταθέσουν τις απορίες τους και ακολούθως θα επιχειρηθεί η απάντηση τους.


Θα χαρώ να σας συναντήσω διαδικτυακά στις 27 του Νοέμβρη,
Με εκτίμηση,
Μαρτίνης Γ.
MSc. - SLT, EFS, IFAm

Επίπεδο σεμιναρίου:
Βασικό
Εισηγητής:
Γιάννης Μαρτίνης, Λογοθεραπευτής MSc. - EFS, IFAm
Σύντομο βιογραφικό Εισηγητή:
Ονομάζομαι Μαρτίνης Γιάννης και είμαι Λογοθεραπευτής. Σπούδασα αρχικά στα ΑΤΕΙ ΠΑΤΡΩΝ, στη σχολή Λογοθεραπείας (BSc.) και εν συνεχεία στο University of Sheffield (MSc.) ενώ επιπρόσθετα ολοκλήρωσα την μεταπτυχιακή, ευρωπαϊκά πιστοποιημένη εξειδίκευση European Specialization in Fluency Disorders (ECSF). Έχω εκπαιδευτεί -μεταξύ άλλων προγραμμάτων και μεθόδων- στο πρόγραμμα Lidcombe (Λονδίνο, 2009), στη μέθοδο Palin PCI (Οξφόρδη, 2005 & Λονδίνο 2010), στη μέθοδο MiniKIDS (Αμβέρσα, 2011) που είναι και οι τρεις μέθοδοι με τις οποίες θα καταπιαστώ στην επικείμενη διαδικτυακή παρουσίαση.
Παράλληλα διοργανώνω εξειδικευμένα επιστημονικά σεμινάρια Λογοθεραπείας από το 2007 ενώ έχω αναλάβει την μετάφραση και επιστημονική επιμέλεια της ελληνικής έκδοσης των βιβλίων ¨Practical Intervention for Early Childhood Stammering: Palin PCI Approach¨(1 η έκδοση), ¨advice to those who stutter¨ (υπό έκδοση) & ¨stammering: advice for all ages¨ (υπό έκδοση). Η κλινική μου πρακτική έχει εποπτευθεί από εξέχουσες προσωπικότητες του χώρου των διαταραχών ροής ομιλίας ενώ είμαι επίσημος mentor του προγράμματος ECSF υποστηρίζοντας εποπτικά Λογοθεραπευτές τόσο ατομικά όσο και στο πλαίσιο ομαδικών εποπτειών.
Είμαι μέλος της εταιρείας ¨Προσέγγιση Παιδιού, Εφήβου & Οικογένειας¨ διευθύνοντας την επιστημονική της ομάδα ενώ προΐσταμαι και του τμήματος αξιολόγησης και θεραπευτικής διαχείρισης διαταραχών ροής ομιλίας στην συγκεκριμένη εταιρεία.

Συμμετοχή: 30 ευρώ

Ημερομηνία: Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016 - ώρα 20:30 έως 22:00 (Ώρα Ελλάδος)
Δηλώσεις συμμετοχής: http://kyklostherapy.gr/webinars.php
Πληροφορίες:paris[at]kyklostherapy[dot]gr ή 2310320619 - 6973824171

 

Με τη συμμετοχή σας θα λάβετε νόμιμο αποδεικτικό πληρωμής και βεβαίωση παρακολούθησης.

Υπάρχει δυνατότητα για παρακολούθηση μαγνητοσκόπησης του σεμιναρίου σε περίπτωση που οι ημερομηνίες δεν σας επιτρέπουν τη ζωντανή παρακολούθηση.

 

Αναξιμάνδρου 57
ΤΚ: 50122
Χαριλάου, Θεσσαλονίκη
+30 2310 320 619